AC_FL_RunContent( 'codebase','http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=7,0,19,0','width','698','height','127','src','banner','quality','high','pluginspage','http://www.macromedia.com/go/getflashplayer','movie','banner' ); //end AC code
fortis bank
Welkom
News
Kalender
Galerij
Gastenboek
Algemene info
Contact
   
 
Jean-Marie Rouckhout
Tel 09 / 36 00 811
GSM 0476 / 28 69 42
jm.rouckhout@skynet.be

 
 
15-04-2008 - Namur : verslag

VERSLAG.

 

 

NAMUR – 15-04-2008

 

Via alternatieve wegen, om de files te vermijden, bereikten we met onze “ dubbeldekker” met de 80 deelnemers, op het afgesproken tijdstip Namen.

Michel en Jean zorgden voor het welkom.

Ontvangst met koffie en koeken in de taverne “ Henry” op de “ Place Saint Aubain”.

Namen, een prachtige stad aan de samenvloeiing van Samber en Maas, een stad die kan uitpakken met onvermoede schatten en die zijn zowel van culturele, architecturale als historische aard.

We starten onze rondleiding in het Namur van de 18e eeuw, het historische centrum van de stad. Wandelend in de pittoreske straatjes van het Oude Namur , 4 gidsen van de “Association des Guides Touristiques du Namurois”zorgen voor een leuke en interessante wandeling met een deskundige uitleg en de nodige bezoeken aan de gebouwen.

Het middagmaal gebruiken we in het restaurant “ Terra Nova “ op de Citadel.

Daarna voorstelling van de site van het kasteel van de graven van Namur en ontdekking van het parfumatelier. We kregen er inzicht in de delicate fases van het maken van een parfum. De parfums worden geboren en rijpen in het hart van de Citadel, kazematten van de Karel V periode.We doen het ondergronds parcours waarin elke etappe wordt uitgelegd. De symfonie van de geurenmengeling, de maceratie, het ontwaken van het parfum, de reuktest, de rijping, de bevriezing, de filtratie, ……

In gezelschap van onze 4 meertalige gidsen dringen we binnen in het mysterie van één van debelangrijkste onderaardse netwerken, die ooit door de mens werden gebouwd en die van Napoleon de bijnaam “ termietenheuvel” kregen, een kennismaking met 2000 jaar geschiedenis van dit buitengewone gebied.

Na het bezoek aan de Citadel, maken we met een treintje een rit door de verdedigingswerken, rijden langs de wallen van deze overweldigende versterkingen doorkruisen alle bouwsels, en genieten van een uniek uitzicht over de stad en de vallei.

Om het bezoek te eindigen keren we terug naar het restaurant voor een licht avondmaal en het glas op de vriendschap.

Een prachtige dag waarvan we samen met onze collega’s uit Namen mochten genieten.

 

J-M Rouckhout.


terug