AC_FL_RunContent( 'codebase','http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=7,0,19,0','width','698','height','127','src','banner','quality','high','pluginspage','http://www.macromedia.com/go/getflashplayer','movie','banner' ); //end AC code
fortis bank
Welkom
News
Kalender
Galerij
Gastenboek
Algemene info
Contact
   
 
Jean-Marie Rouckhout
Tel 09 / 36 00 811
GSM 0476 / 28 69 42
jm.rouckhout@skynet.be

 
 
17-04-2007 - HASPENGOUW IN BLOEI 17-04-2007

Onze dubbeldekbus bracht alle 76 deelnemers in Sint-Truiden waar we in “’t Begijntje” op ’t Begijnhof koffie met een fruittaart lieten smaken.

Daarna brachten we een bezoek aan het Festraetsuurwerk, niet alleen het astronomisch uurwerk zagen we in werking, maar ook het schip met de waterstanden, de slinger van Foucault en de omwenteling van de aarde rond de zon. De moeite waard met de deskundige uitleg.

Het stedelijk museum werd bezocht met drie gidsen. Het omvat diverse afdelingen. Het hoevemuseum, de fruitzaal, de rode zaal, het historisch centrum van de luchtmachtbasis van Brustem.

Na dit alles tijd voor de lunch. Men kon kiezen uit drie schotels na de soep. Een binkbier van Kerkom kon uiteraard niet ontbreken.

Naar Vrolingen waar we de geklasseerde stroopstokerij bezochten opgericht in 1843. Nog authentieke apparatuur, die een heerlijk smakende appel- of perenstroop produceerden.

We reden verder naar het fruitbedrijf Paesmans. Een modern familiebedrijf met milieuvriendelijke fruitteelt, ULO-koelcellen,en het jaar rond sorteren en inpakken van fruit.

Met de gids maakten we ook een wandeling door de plantage, van de gids kregen we een zicht op de werking van het fruitbedrijf en het beheren van de plantage.

In “ ’t Goede Ogenblik” in Borgloon dronken we het glas op de vriendschap.

Langs de lentebloesems, een ware natuurpracht, eindigde een unieke en onvergetelijke dag.

J-M Rouckhout

 

=============================================

terug