AC_FL_RunContent( 'codebase','http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=7,0,19,0','width','698','height','127','src','banner','quality','high','pluginspage','http://www.macromedia.com/go/getflashplayer','movie','banner' ); //end AC code
fortis bank
Welkom
News
Kalender
Galerij
Gastenboek
Algemene info
Contact
   
 
Jean-Marie Rouckhout
Tel 09 / 36 00 811
GSM 0476 / 28 69 42
jm.rouckhout@skynet.be

 
 
22-05-2007 - BRUGGE 22 Mei 2007

De 105 ASLK’ers en KN’ers , allemaal met veel interesse voor het kunsthistorisch en cultureel patrimonium van Brugge, arriveerden met autobus, auto en trein in het Venetië van het Noorden.

Om 09h30 hadden we in hotel-restaurant “ ’t Putje”, rechtover het concertgebouw, de start met koffie ŕ volonté met koek.

Onze vier stadsgidsen wachtten ons al op om 10h30 voor een stadswandeling “ Monumentaal Brugge “ Het was een aangewezen rondleiding  voor een kennismaking met de stad. We kwamen voorbij tal van bezienswaardigheden zoals het Begijnhof, het Minnewater, de Burg, de Markt, enz…

Na ruim 2 uur was het tijd voor de lunch in huisbrouwerij “ de Halve Maan “. Een ruim Brugs buffet, met alles er op en er aan, vis en vlees, groentenbuffet, sausjes, aardappelsalade, een assortiment broodjes en hoeveboter, samen met een Brugse Zot, inderdaad te lekker en te veel !

Met vier nieuwe stadsgidsen bezochten we het stadhuis, de bloedbasiliek en het Brugse Vrije.

Uiteraard mocht een boottocht op de reien langsheen de mooiste plekjes van de stad niet ontbreken.

In het hospitaal Sint-Jan , aan de reien, werd in de Loungebar “ To b – in” het glas op de vriendschap aangeboden met tapa’s.

Inderdaad , een dag om nooit te vergeten.

 

Rouckhout J-M.

 


terug