AC_FL_RunContent( 'codebase','http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=7,0,19,0','width','698','height','127','src','banner','quality','high','pluginspage','http://www.macromedia.com/go/getflashplayer','movie','banner' ); //end AC code
fortis bank
Welkom
News
Kalender
Galerij
Gastenboek
Algemene info
Contact
   
 
Jean-Marie Rouckhout
Tel 09 / 36 00 811
GSM 0476 / 28 69 42
jm.rouckhout@skynet.be

 
 
26-05-2007 - TSJECHIË – MORAVIË – ZUID-BOHEMEN 26-05 tot 01-06-2007

Alle beschikbare plaatsen volzet ( reeds na 3 weken ) , gans de reis het gezelschap van de zon.

Zeer vroeg vertrokken naar Horni Cerekev, een dorpje dat een indrukwekkend landschap schildert bezaaid met heuvels, bossen en meren. Ons viersterrenhotel “ Rustikal” met een verfijnde inrichting en uitstraling van gezelligheid. Het binnenzwembad, de sauna, zonnebank, massage, … kamers die romantiek en charme uitstralen, met alle comfort dat je van een luxe hotel mag verwachten.

Bij aankomst wachtte ons een avondmaal, met life music. De muzikant bracht ons al onmiddellijk in de Tsjechische sfeer.

’s Anderendaags begon de dag met een rondleiding en het aperitief aangeboden door de directie van het hotel. Na het middagmaal vertrokken we naar Nova Rise, waar we o.a. een bezoek brachten aan het Premonstratenzerklooster. Aansluitend brachten we een historisch bezoek aan Telc, stad met het mooiste pleintje van Tsjechië, een betoverend barokstadje, opgenomen bij de wereldmonumenten van de UNESCO. Na shopping of een terrasje voor het avondmaal naar het hotel. 

Vroeg uit de veren voor het vertrek naar BRNO. Rondleiding door het historisch centrum van Brno, de hoofdstad van Moravië. We komen er o.m. langs de St. Petrus en Pauluskathedraal,het bisschoppelijk paleis, het renaissancehuis van de heren van Lipa, enz…..

Middagmaal in “ Skalni Mlyn”, op ontdekking naar de Tsjechische keuken.

Daarna naar het Moravische Karst, één van de mooiste en meest bezochte landstreken van Tsjechië. Vooral bekend om zijn talloze grotten. Na een treinritje zijn we ter plaatse. We varen met een bootje door dit uniek natuurgebied door een labyrint van ondergrondse riviertjes en meertjes met o.a. de beroemde kloof van Machocha.

Dag 4, vertrek naar het sprookjeskasteel van Hluboka. Mooiste kasteel van Tsjechië, kopie van het kasteel van Windsor. Met een plaatselijke gids maken we kennis met de geschiedenis, een rijke collectie schilderijen, stijlmeubelen, wandtapijten, glas, ……….

Het middagmaal nemen we in Cesky Krumlov. ( Krumlov Mlyn).

Kennismaking en rondleiding in Cesky Krumlov. Romantisch stadje met zijn 250 beschermde middeleeuwse gebouwen en straatjes gedomineerd door het kilometerlange kasteel van de Rosenbergs ( 13e – 16e eeuw), met fraaie barokke interieurs. De bruine beren lopen nog steeds

rond. Tijd voor shopping of een terrasje aan de Moldau.

Onze laatste avond in het hotel ( voor we naar Praag gaan ), dus varken aan het spit en het orkest K4 , die er voor zorgde dat niemand op zijn stoel bleef zitten.

Na het ontbijt ( dag 5 ) vertrek tweedaagse naar Praag.

We doen een stadsbezoek met o.a. de wijk Hradcany met het Strahovklooster, het Loretoheiligdom. bezoek aan de Praagse Burcht, de St. Vituskathedraal, de aflossing van de wacht,………….

Middagmaal in U Mlynare.

Na het eten bezoek aan de Mala Stranawijk, de St. Nikolaaskerk, het “ kindje Jezus van Praag “, de Kampa, de Karlsbrug, …………

Avondmaal bij K. Most. Aansluitend “ Praag by night”.

Naar ons hotel in Praag “ Avion”

Dag 6, hebben we een Tjechische bus en chauffeur ( wet zegt dat op 7 dagen de bus 1 dag moet stilstaan ). Na het ontbijt bezoeken we de Jodenwijk en de Stare Mestro ( oude stad), met o.a. het astronomisch uurwerk.

Middagmaal in restaurant U Radnice.

Bezoek aan Obecni Dum, rondleiding in de nieuwe stad ( Nove Mesto ) met het Wenceslasplein,…….

Voor het avondmaal naar hotel Avion.

Uiteraard genieten we nog van onze laatste avond in Praag en ’s anderendaags zijn we met tegenzin naar België vertrokken.

Een prachtige reis met alles wat men kan verlangen.

 

J-M Rouckhout

 

====================================


terug