AC_FL_RunContent( 'codebase','http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=7,0,19,0','width','698','height','127','src','banner','quality','high','pluginspage','http://www.macromedia.com/go/getflashplayer','movie','banner' ); //end AC code
fortis bank
Welkom
News
Kalender
Galerij
Gastenboek
Algemene info
Contact
   
 
Jean-Marie Rouckhout
Tel 09 / 36 00 811
GSM 0476 / 28 69 42
jm.rouckhout@skynet.be

 
 




25-11-2017 - eindejaarsdiner
****   eindejaarsdiner    ****
’T ABTENHUIS
Zaterdag 25 november 2017 om 12h30.
Het Abtenhuis was onderdeel van een Benedictijnenabdij die op het einde van de 11de eeuw te Geraardsbergen werd gevestigd.
Toen ze de relieken van St-Adrianus ( een pestheilige) ontvingen, groeide de abdij uit tot een bedevaartsoord en kreeg de naam St-Adriaansabdij.
De Abdij met het Abtenhuis kende een grote politieke, economische en culturele bloei.
Wij heten u van harte welkom op deze historische droomlocatie.
Een sfeervolle plek waar men even de tijd kan stilzetten.
De plaats om samen met oud-collega’s en vrienden gezellig bij elkaar te zijn.
Inventieve keuken in exclusief kader, een uitstekend restaurant dat u moet opzoeken.
Abdijstraat 10 9500 Geraardsbergen.
Info en org. : J-M Rouckhout gsm 0476 286942 e-mail: jm.rouckhout@skynet.be
                      De Rouck Jeannine tel. 052 350777
Bestuur: 2018: Van Overwalle Rudolf,  Cooreman Emile, De Bolle Antoine, Corthals Walter, Fauconnier Erik, D’Hondt Herman, De Bruyn Constant, Verlé Ludo.
MENU.
Aperitief Cardinal met cassis of alcoholvrije gin tonic/ mojito.
Hartig hapje :
Laaggegaard buikspek met gefermenteerde prei, gebrande zilverajuin,
Gepofte zwoerd en béarnaise van pickles
Toast met mousse van pata Negra ham met sherry
*
Gebakken houtduif met stoemp van savooi en spekjes
Poivradesaus, pastinaak en kwartelei
*
Velouté van pompoen met crème van mascarpone
Toast met texturen van chorizo
*
Gebakken reenootjes met laaggegaard gebraiseerd grondwitloof
Pommes fondant, airelles en akkerzwam
Inductie van portsaus
*
Moelleux van fondant chocolade met kriekjes
Mousse van kastanjes, espuma van zwarte thee
Hoeve ijs
*
Mokka of infusie met echte Geraardsbergse mattentaart 
Caramel salée met popcorn, baba au rum met 5 spices,
Merinque en bombes van mandarijn.
*
Inclusief frisdranken en/ of huiswijn of reguliere bieren tot aan het dessert.
PRIJS :  Uw bijdrage per persoon  42,00 euro te storten op rekening ASV Oost-Vlaanderen BE 82 0017 2639 3468.
TE BEREIKEN : Gemakkelijkst via Focus bioscoop : Zonnebloemstraat 9. ( grote parking) Restaurant te voet bereikbaar. Op het einde , rechts naar de Abdijstraat ( kleine parking) .
www.devriendenvandekas.be

terug